Swipe to the left

Festool akkukampanja 2018 - ilmainen akku 18V työkalun ostajalle!

By Miikka Björninen 12 päivää sitten 127 Katselukertaa Ei kommentteja

Kompakti akku, voimakas akku
ja nyt myös: ilmainen akku

Siirry nyt 18 V:n järjestelmään, niin saat 5,2 Ah:n AIRSTREAM-akun ilmaiseksi! *


Näin se käy päinsä:

 • Osta haluamasi tarjouskampanjaan kuuluva työkalu, joka kuuluu Festoolin 18 V:n järjestelmään.
 • Täytä osallistumislomake Festoolin kampanja sivuilla
 • Sen jälkeen Festool lähettää sinulle heidän Saksan tehtaaltaan akun ilmaiseksi.
*) Kun ostat 18 V:n Basic/Compact/Plus/Plus-SCA- tai Set-version kampanja-aikana:
01. elokuuta - 30. marraskuuta 2018

Maahantuojan esittelypäivänä pidettiin 15.5. - Kiitos osallistujille!

By Miikka Björninen 4 kuukautta sitten 1164 Katselukertaa Ei kommentteja

Esittelypäivä pidettiin tiistaina 15.5. - kävijöitä riitti ja kelit suosivat.

Kiitos kaikille kävijöille ja tilaajille!

Teimme luokittelun puruimureille - Näet helposti imurien erot

By Miikka Björninen 5 kuukautta sitten 1209 Katselukertaa Ei kommentteja

Puruimureita on moneen lähtöön ja ominaisuuksien tutkiminen on työlästä. Teimme luokittelujärjestelmän, jolla näet jokaisen imurin vahvuudet ja heikkoudet yhdellä silmäyksellä. Luokittelu on tehty suuntaa-antavaksi, eikä se kata kunkin imurin kaikkia vahvuuksia. Tuotesivuilta pääset lukemaan yksityiskohtaisemmat tiedot kustakin imurista.

V = Ilmavirta

I = Imuteho

S = Partikkelien suodatus

M = Imurin liikuteltavuus


Tästä taulukosta näet myydyimpien imureidemme oleellisimmat tiedot ja ominaisuudet.

Opas purunpoistoon - Miten valitsen oikean imurin?

By Miikka Björninen 5 kuukautta sitten 1266 Katselukertaa Ei kommentteja

Purunpoiston merkitys terveydelle

Kulutamme mielellämme satoja euroja uuteen työkaluun tai koneeseen, mutta jatkamme työskentelyä pölyn keskellä, koska tuntuu hölmöltä maksaa purunpoistosta, joka ei niin ilmiselvästi vaikuta työskentelyyn.

Puupöly tukkii keuhkorakkulat

Puupöly on todella hienojakoista, sen koko mitataan mikroneissa. Vaikka ihmisen hengityskoneisto on hienosti suunniteltu suodattamaan isommat partikkelit, ei mikään estä kaikista pienimpiä hiukkasia joutumasta keuhkoihimme. Nämä pienet partikkelit kerääntyvät pikkuhiljaa keuhkoihin, eikä niiden vaikutuksia välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Hienojakoinen pöly kerääntyy myös kaikille pinnoille, joten kun nostat maalipurkkia hyllyltä, voit vahingossa hengittää kuukauden annoksen pölyä kerralla, kun purkin päällä oleva pöly pelmahtaa ilmaan.

Puupöly on tulipaloriski

Puupöly on myöskin vakava tulipaloriski. 100 grammaa pölyä kuutiometrillä on riittävä muodostamaan leimahtavan sekoituksen. Tarvitset vain kipinän väärässä paikassa väärään aikaan ja olet kohta miettimässä uuden verstaan rakentamista, jos olet enää itse paikalla.

Puupöly heikentää koneiden toimintaa ja nopeuttaa kulumista

Kerääntyvä puru vaikuttaa myös koneiden toimintaan negatiivisesti. Koneiden osat eivät enää liiku pehmeästi kun mekanismit ovat täynnä puujätettä. Työskentelysi laatu kärsii merkittävästi mikäli verstas on sotkuinen.

Oikea imuri oikeaan käyttöön

Kunnon purunpoistojärjestelmä asennetaan heti pölyn syntysijoille, eli pölyä tuottavaan koneeseen kiiinni. Pienemmillä verstailla toimii hyvin jokin pienempi liikuteltava puruimuri, kun taas isommissa tiloissa on suositeltavaa miettiä kiinteämpää ratkaisua. Tehokkaan puruimurin voi kiinnittää esimerkiksi seinälle, ja tehdä siitä kiinteät putkivedot kullekkin koneelle. Puruimurin lisäksi on suositeltavaa käyttää ilmanpuhdistinta, joka poistaa ilmateitse leijuvaa pölyä ilman, että sitä tarvii kytkeä mihinkään koneeseen kiinni.

Valitettavasti ei ole olemassa yksittäistä konetta, joka tekisi kaiken, mutta on olemassa hyviä yleispäteviä purunpoistoimureita. Puruimurit jaetaan kahteen yläkategoriaan, eli suuren volyymin-pienen paineen (HVLP) koneisiin ja korkean paineen-pienen volyymin (HPLV) koneisiin. Hyvänä vertailuna voisi sanoa, että HVLP imurit ovat kuin auto 5-vaihteella. Niillä pääsee lujaa, mutta eivät ne nopeasti kiihdy. Taas HPLV imurit toimivat pienillä välityksillä 0-100 tehokkaasti, mutteivät pääse sinne huippunopeuksiin. Samaa pätee myös imurien käyttöaikaan, HVLP imurit on tehty jatkuvaan käyttöön, kun taas HPLV imureita käytetään lähinnä silloin kun niille on tarvetta.

Laguna P|Flux:3 Record Power CX2500

Suuren volyymin-matalan paineen periaate (HVLP)

Tämän periaatteen koneissa pöly ja lastut imetään propellin läpi koneen alla sijaitsevaan pussiin. Ilma puhalletaan alemman pussin yläpuolella olevan suodatinpussin läpi verstaan ilmaan. Tämän järjestelmän ongelma on se, ettei edullisempien mallien pussi suodata kaikista pienimpiä hiukkasia, jotka ovat juuri niitä terveydelle vaarallisimpia. Esimerkiksi Record Powerin mallistosta löytyy kyllä lisävarusteena pienhiukkassuodattimia myös tämän periaatteen koneille, mutta ne ovat arvokkaita.

Suuren volyymin-matalan paineen koneet on tehty erityisesti suurta lastua tekeviä koneita, kuten oikotasohöyliä silmälläpitäen. Ne eivät optimaalisesti sovellu pientä pölyä tuottavien koneiden, kuten sahojen, tai hiomakoneiden kanssa käytettäväksi.


Record - CamVac 90L 3000W Purunpoistoimuri 100mm Letkuliitännällä - Ei letkua Festool - CTM 36 E AC HD - Järjestelmäimuri (märkä-kuiva) - Kaupan päälle SYSTAINER SOVITIN - UUSI 2018 malli - 575296

Korkean paineen-pienen volyymin periaate (HPLV)

HPLV puruimurit liikuttavat vähemmän ilmaa, mutta huomattavasti suuremmalla paineella. Toimintaperiaate on samanlainen kuin kotitalouksien imureissa, mutta ne soveltuvat paremmin jatkuvaan käyttöön ja ovat jätekapasiteeltitaan huomattavasti suurempia kuin perus imurit. Ne pystyvät myös suodattamaan terveydelle haitalliset pienhiukkaset (0.5 mikroniin asti) ja soveltuvat hyvin pieniin tiloihin, joissa ilmanvaihtojärjestelmä liikuttaa sisäilmaa.

Kanisterityyppinen imuri on erittäin helposti liikuteltavissa. Niissä on läpipuhaltava moottori, jonka ympärille on rakennettu vaihdettava suodatin. Suodattimen päällä on vielä paperinen pussi, jolloin saadaan aikaan kaksivaiheinen tehokas suodatus. Valmistajien välillä on isoja eroja, joten kannattaa ostopäätöstä tehdessä katsoa koneen teknisistä tiedoista kuinka pieniä hiukkasia imuri kykenee suodattamaan ja kuinka paljon ilmaa se liikuttaa.

Yleensä puruimureissa on 100mm purunpoistoliitin, joten se menee suoraan kiinni puuntyöstökoneisiin. Supistimilla saat saman imurin kiinni myös 50 ja 32mm liitänällä oleviin sähkötyökaluihin. Supistaminen myös tehostaa imua merkittävästi.

Joissakin HPLV koneissa on automaattinen käynnistys, joka on todella kätevä sähkötyökaluja käytettäessä. Imuri käynnistyy samaan aikaan sähkötyökalun kanssa ja kun työkalu on sammutettu, imuri sulkeutuu muutaman sekunnin kuluttua tyhjentäen letkut. Varmista että käyttämäsi koneen virta ei ylitä automaattisen käynnistimen kapasiteettia.

Jos käytät puruimuria työtilan lattian imuroimiseen, ole varovainen ettei letku imeydy lattiaan kiinni, koska se voi poksauttaa purupussin rikki, tai vaurioittaa moottoria. Esimerkiksi Festool myy siivoussarjoja imureihinsa, jolloin niillä pystyy hoitamaan kaikenlaiset siivoustarpeet.

Purun kerääminen

Puujäte kerätään joko muoviseen pussiin, tai kiinteään rumpuun. Koska imu on niin tehokas, pussi vetäytyy itseensä, jolloin jonkinlainen tukirakenne pussin sisällä tulee tarpeeseen. Kun imuri kytketään pois päältä, laskeutuu jäte pussin pohjalle luoden tilaa. HPLV imuri pakkaa jätteen huomattavasti tiukempaan kuin HVLP imuri, joten samaan tilavuuteen voi mennä joissain tapauksissa jopa neljä kertaa enemmän jätettä.

Monet sähkötyökalut keräävät pölyn omaan pussiinsa. Lähes poikkeuksetta nämä pussit eivät suodata hienojakoista pölyä, joten on suositeltavaa kytkeä nämäkin koneet erilliseen puruimuriin.

Loppukaneetti - tärkeintä on käyttää edes jotain purunpoistoa

Varmista, että hankit sellaisen purunpoistojärjestelmän, jota myös tulee käytettyä. Jos järjestelmän käyttö edellyttää esimerkiksi jatkuvaa virtajohdon irroittelua ja koneen uudelleen sijoittamista, jäisi ainakin itseltäni koko touhu tekemättä. Helppokäyttöisyys on suuri tekijä minkä tahansa koneen käyttämisessä, joten hanki sellainen järjestelmä, joka riittää tarpeisiisi myös tulevaisuudessa. Mitä enemmän koneita sinulla on järjestelmässä kiinni ja mitä pidempiä putkivedot ovat, sitä tehokkaamman purunpoistimen tarvitset.

Festool Business Lease tuo yrityksille edullisen osamaksutavan Festool tuotteiden ostamiseen

By JE - Nettiverstas 5 kuukautta sitten 864 Katselukertaa Ei kommentteja

Festool ja Siemens lanseerasivat uuden osamaksutavan Festool-tuotteiden edulliseen hankkimiseen. Leasingrahoitus tarjoaa tasaiset ja yllätyksettömät kuukausierät ja pienellä loppulunastussummalla voit lunastaa koneet omaksesi sopimuskauden lopussa.

Lue lisää täältä

Mitä ovat puuntyöstökoneiden vaatimukset koulukäytössä?

By JE - Nettiverstas 9 kuukautta sitten 1388 Katselukertaa Ei kommentteja

Työstökoneiden hankinta koululle on yhteistyötä ja vuoropuhelua eri toimijoiden välillä - Suunnittelussa mennään turvallisuus, laatu ja tarkoituksenmukaisuus edellä

Uuden puuntyöstökoneen hankinta on koululle tärkeä arvioinnin paikka. Rahoituksen hakeminen ja saaminen on oma työnsä ja silloin on tärkeää saada pallo kerralla maaliin, sillä uutta mahdollisuutta vaihtaa koneita ei heti ole näköpiirissä. Turvallisuus, laatu ja tarkoituksenmukaisuus ovat etusijalla. Tilojen koko ja tietysti määrärahan suuruus ovat taustalla määrittävät tekijät. Teknisen opettaja on tärkeässä, usein keskeisessä roolissa yhdessä rehtorin kanssa, sillä teknisen opettaja tuntee tekniset vaatimukset ja tilojen mahdollisuudet, rehtori taas tuntee talouspuolen ja hankintojen kokonaisuuden. Tässä astuu mukaan myös asiantunteva myyjä/maahantuoja, joka tuntee koneet ja osaa kuunnella koulun tarpeet ja tuntee määräykset.

Vaatimukset opetuskäytössä käytettävien koneiden ominaisuuksista ja turvallisuudesta - Mitä tulee huomioida puuntyöstökoneita hankittaessa?

Ala- ja yläkoulujen koneita käytetään pääasiassa raakamateriaalin alkukatkaisuun ja työstämiseen mitallistetuiksi aihioksi. Aihiot ovat kuitenkana harvoin kovin suuria. Lisäksi käytössä olevien tilojen koko on usein rajallinen. Siksi koneiden kokoon kannattaa kiinnittää huomiota. Suuremmat koneet eivät tietysti lähtökohtaisesti ole haitaksi, mutta samalla myös hinta, vaadittavat tilat, huolto ja jopa sähkön tarve kasvavat hyvin nopeasti, mikä on taas muista hankinnoista pois. Joskus samoissa tiloissa toimii myös esimerkiksi kansalaisopistojen puutyökursseja, joissa saattaa olla tarve suurempien levyjen käsittelyyn, mutta koulukäytössä harvoin tehdään paljoa leikkuulautaa suurempia tasohöyläyksiä. Vastaan tulee pelkästään käytettävissä olevat raaka-aineet; ei ole varaa antaa jokaisen oppilaan tehdä suuria liimalevyjä.

Myös puusorveissa tulee pohdittavaksi juurikin se, että tullaanko koulun tiloja käyttämään myös muuhun kuin koulun teknisen työn opetukseen. Koulukäytössä harvoin tarvitaan kääntyvää karapylkkää, tai suurta kärkiväliä, tai edes portaatonta kierrosnopeuden säätöä. Sen sijaan tarvitaan varmatoiminen ja jämäkkä pikkusorvi, jossa asetukset ovat helppo laittaa (esim. siirtopylkän lukitus ja siirtäminen tulisi olla helppoa ja lukitus varmatoiminen).

Pöytäsahan ominaisuudet muuttuvat hyvin paljon sen suhteen, kuka konetta käyttää ja mitä sillä leikataan. Esimerkiksi huonekaluteollisuudessa käytettävät tarkistuspyörösahat ovat koulukäyttöön aika suuria. Toki opettaja voi niillä paloitella helposti mm. suuret vanerilevyt, mutta oppilaalle ne ovat aika kömpelöitä ja liukupöytä voi aiheuttaa jopa työturvallisuusriskin, jos sitä ei osata/muisteta/jakseta lukita pieniä kappaleita sahattaessa.

Koko vs. tarve vs. laatu vs. hinta

Usein tärkeämpi kuin koneen absoluuttinen koko, on koneen riittävä koko ja hyvä laatu. Koneiden tulisi olla riittävän painavia (runsaasti rautaa -> tukevuutta -> tarkkuutta -> turvallisuutta), tarkasti koneistettuja ja erityisesti akseleiden, laakereiden laadusta ja suojauksesta on hyvä varmistua. Kurkkaamalla esimerkiksi sahapöydän sisälle voi saman näköisten peltikuorien alta paljastua aivan eri tasoiset koneet. Laadukkaan sahan moottorin rungossa on käytetty riittävästi terästä toleransseista säästämättä.

Turvavälineet tulee tietysti olla riittävät ja vaatimusten mukaiset. Usein halutaan myös ylittää minimivaatimukset ja lisätä ylimääräisiä turvavarusteita.

Mitä määräyksiä oppilaitokselle hankittavan puuntyöstökoneen tulee täyttää?

 • Koneiden tulee olla CE-hyväksyttyjä, merkintöjen tulee olla näkyvillä ja niistä tulee olla valmistajan vahvistama vaatimuksenmukaisuus todistus.
 • Koneissa tulee olla suomen/tai ruotsinkieliset varoitustarrat ja käyttöopasteet.
 • Koneista tulee olla suomen- ja /tai ruotsikieliset kokoonpano- käyttö- ja turvallisuusohjeet.
 • Koneissa täytyy olla merkittynä valmistaja, sarja- tai tyyppimerkintä sekä valmistusvuosi.
 • Koneiden terien, hihnapyörien, hihnojen ja akselienpäiden on oltava määräysten mukaan suojatut.
 • Koneissa on oltava alijännitelaukaisin (eli kone ei saa käynnistyä sähkön katkeamisen jälkeen itsestään), lukittava pääkytkin ja hätäpysäytin.
 • Puuntyöstökoneissa (oikohöylä, tasohöylä, oikotasohöylä, vannesaha ja pyörösaha) on oltava automaattinen jarru, joka pysäyttää liikkuvan terän riittävän nopeasti - EU-lainsäädäntö edellyttää pysähtymisajaksi max. 10sek.
 • Puuntyöstökoneissa (oikohöylä, oikotasohöylä, vannesaha ja pyörösaha) on oltava terän yläpuolinen suoja, joka on säädettävissä työstettävän kappaleen korkeuden mukaan.
 • Hydraulipuristimissa on oltava puristumiselta ja työkappaleen rikkoutumiselta suojaava suojaverkko.
 • Pylväs- ja penkkiporakoneissa on oltava istukansuojus. (Mikrokytkin ei pakollinen, mutta suositeltava.)
 • Puusorvissa on oltava lastunsuojus.
 • Laikkahiomakoneessa on oltava suojus, joka estää työskentelyn laikan ylösnousevalla osalla
 • Metallisorvissa on oltava koneen toimintaan kytketty istukansuojus sekä lastunsuojus ja lastukoukku
 • Kaarisaksissa on oltava sormisuoja sekä terän lukitus

Record AC400 ilmanpuhdistaja säästää keuhkojasi

By JE - Nettiverstas 9 kuukautta sitten 2003 Katselukertaa Ei kommentteja

Puuntyöstössä syntyvät pienhiukkaset ovat tiedettyä vaarallisempia ja usein syöpää aiheuttavia

Nykyään on herätty ymmärtämään puuntyöstössä syntyvien pienhiukkasten vaarallisuus. Pienet hiukkaset rasittavat keuhkoja ja ovat usein jopa syöpää aiheuttavia. Recordin AC400 ilmanpuhdistaja on suunniteltu puhdistamaan sisäilma näistä puruimureiden hukkaamista pienhiukkasista, joita väistämättä pääsee ohi imureiden. Tämä hieno "humus" kerääntyy kaikille tasopinnoille ja vuosien saatossa sitä saattaa olla jopa useita senttejä. Jos sitä ei poisteta, se pölytää jatkuvasti uudestaan sisäilmaan, kun tilan ilmaa liikutetaan siellä olemalla.

Kaksivaiheinen suodatus poistaa ilman pienhiukkaset ja vähentää niiden kertymää ratkaisevasti

Record AC400 suodattaa nämä hienojakoisimmat hiukkaset aina 1 mikroniin asti. Suodatus on kaksi vaiheinen ja ensimmäisessä vaiheessa suodatetaan 5 mikronin ja sitä suuremmat hiukkaset. Sisempi suodatin on 1 mikronia. Tämä vähentää huomattavasti suodattimien vaihtoväliä ja tukkeutumista.

Kaukosäätö ja ajastintoiminto

AC400 ilmanpuhdistaja on varustettu kaukosäätimellä, joten sitä voidaan ohjata lattialta. Kone suositellaan asennettavaksi lähelle katon rajaa, joten kaukosäädin helpottaa huomattavasti käyttöä ja asennusta. Laitteessa on ajastin, jolla se voidaan jättää määrätyksi ajaksi toimimaan työskentelyn jälkeen.

Miksi ostaa Record puuntyöstökone? - Mikä on paras vannesaha, puusorvi tai tahko?

By 9 kuukautta sitten 3803 Katselukertaa Ei kommentteja

Paras on tottakai aina suhteellinen käsite. Toiselle se on hinta-laatusuhde ja toiselle absoluuttinen teho/laatu. Record-puuntyöstökoneet ovat jotain tältä väliltä. Sinun ei siis tarvitse olla miljonääri hankkiaksesi Recordin (koneissa ei ole kullattuja nuppeja), mutta hinta on jonkin verran korkeampi kuin kiinalaisten markettimerkkien vastaavan kaltaiset koneet. Recordin hinta-laatu-suhde on kuitenkin ehkäpä markkinoiden parasta. Perustelen väitettä hiukan seuraavaksi.

Täyttä terästä: Järeät valetut rungot ja CNC-koneistaminen

Vannesahat: Recordin vannesahoissa käytetään kevytmetallisten vannepyörien sijaan valurautaisia (alkaen jo BS300 mallista). Pöytien kiinnitys kallistusmekanismiin tehdään pelkän pulttaamisen sijaan CNC-koneistettuun pintaan, jolloin varmistuu pöydän suoruus suhteessa mekanismiin ja terään. Vastaavan hintaluokan muissa koneissa pöydä useimmiten vain pultataan kiinni suhteellisen ohuen pöytälevyn valettuun pintaan. Terien kiristysmekanismiin on kiinnitetty erityistä huomiota kahdella tavalla: 1.) mekanismista tehdään erityisen kestävä mahdollistamaan riittävä jännitys, joka on edellytys suoralle sahaukselle. 2.) Terien kiristys saadaan nopeasti löysättyä vivulla ja palautettua takaisin esisäädettyyn asetukseen nopeasti samalla vivulla. Terät nimittäin olisi hyvä löysätä kun sahaa ei käytetä.

Recordin koneissa ei säästetä raudassa, mitä tulee koneiden runkoihin. Monet muut luottavat muoviin ja peltiin, mutta Record luottaa rautaan ja teräkseen. Se lisää painoa ja Recordin koneet ovatkin usein luokkansa painavimpia koneita.

Recordin tahko on laadukas, mutta toki yksinkertainen laite. Se tekee sen mitä muutkin, mutta yhdellä erolla. Recordin tahkon akseli on ruostumatonta terästä. Useimmat muut saman hintaluokan koneet turvautuvat tavalliseen akseliin ja ongelmana on hyvin nopeasti ruostuminen. Kivi ruostuu kiinni ja se täytyy lopulta rikkoa irti akselista. Parempia koneita ovat oikeastaan vain Tormekin tahkot, joissa yksityiskohdat, viimeistely ja materiaalit on viety vielä pidemmälle.

Tormekin vastaavat T-4 (200mm) ja T-8 (250mm) ovat kuitenkin selvästi kalliimpia (n.40%). Näinkin yksinkertaisessa koneessa ei kuitenkaan pelata suurilla kierroksilla / pyörivillä massoilla, vaan tärkeää on tietenkin akselin laakerointi ja suoruus, materiaali (esim. ruostumaton vs. normaali teräs), moottorin suojaus pölyltä ja lialta / kotelointi ja vasteen tukevuus / säädettävyys. Tormek on siis tahkojen Roll Royce, mutta Record voittaa hinta-laatu-suhde kilpailun. Varsinkin kun Record tahkojen mukana tulee timanttinen kivenoikaisija, joka maksaa merkistä riippuen 70-90€. Lisäksi on merkille pantavaa, että Recordin ja Tormekin teroitusvarusteet (jigit) sopiva keskenään yhteen.

Tässä muutamia esimerkkejä yksityiskohdista. Pienistä asioista tulee lopulta isompia asioita, kun niitä kerääntyy paljon - ja siellä syntyvät erot.

Jatkuvuus ja laatustandardit

Recordin koneet tehdään samalla tehtaalla, jolla ne on tehty vuosikaudet. Se ei harjoita samaa politiikkaa, kuten vaikkapa Axminster Machinery, joka hankkii koneilleen lähes joka vuosi uuden valmistajan tarjousten perusteella ja laatu saattaa vaihdella rajustikin tomittajan mukaan. Recordin käyttämä tehdas ei sekään ole heidän omansa, mutta heidän tuotannostaan noin 75% menee Recordille ja heidän amerikkalaiselle sisarmerkilleen, joten he ovat hyvällä tavalla riippuvaisia toisistaan. Loput menevät muutamalle Eurooppalaiselle erittäin laadukkaita puuntyöstökoneita (mm. tarkistuspyörösahoja) valmistavalle yritykselle, joiden nimiä minulla ei ole lupa täällä julkisesti kertoa. Mutta se kertoo kyvystä huolehtia laatustandardeista.

Takuu ja varaosien saatavuus

Takuu Recordin koneille on 5 vuotta kuluttajille, ammattikäytössä, eli päivittäisessä käytössä 1 vuosi. Recordilla on Englannissa valtava (lähes puolen miljoonan euron) varasto varaosia koneisiinsa = varaosat ovat Euroopassa, eli oikeasti saatavissa. Recordille on tärkeää myös se mitä tapahtuu myynnin jälkeen, ei pelkkä koneen myyminen. He uskovat pitkiin asiakassuhteisiin. Siksi meillekin tuntui luontevalta valita Record Power yhteistyökumppaniksemme!

Aloitimme Record Power koneiden ja tarvikkeiden maahantuonnin

By JE - Nettiverstas 9 kuukautta sitten 2726 Katselukertaa Ei kommentteja

Olemme aloittaneet Record Power -tuotteiden maahantuonnin. Olemme Suomen virallinen jälleenmyyjä tuotteille ja meiltä on tilattavissa koko Record -tuotteiden valikoima. Record on perustettu vuonna 1909 ja se tarjoaakin pitkällä kokemuksella ja perinteellä laadukkaita ja kestäviä tuotteita, joilla on 5 vuoden takuu (1v. ammattikäytössä). Recordille ominaista on kestävyys ja laatu yhdistettynä helppokäyttöisyyteen. Recordin tuotteet eivät ole tungettu täyteen hienoa elektroniikka (jota niistä toki myös löytyy), mutta vain oleellisin osin, jotta pitkäikäinen luotettavuus voidaan varmistaa.

Recordilta löydät mm. seuraavat tuoteryhmät:

Record - Puusorvit

Record - Raskas Puusorvi 1600W - 762/533mm kapasiteetti - Elektroninen nopeudensäätö - MAXI-1-M33

Record - Vannesahat


Record - Premium 1400mm Vannesaha - BS400

Record - Hiomakoneet


Record - Kiekkohiomakone 300mm - Valurautainen - DS300

Record - oikotasohöylät


Record - Statrite 310mm Oikotasohöylä siirtorullilla ja digitaalisella asteikolla, 415v, 2,75kW - Pakettitarjous - SD31/UK3-PK/A

Record - pöytäsahat

Record - TS1 Pöytäsaha 240v - Liukupöydällä ja Piirtoterällä - 2500W

Record - purunpoistoimurit

DX5000 Fine Filter Twin Motor 200 Litre Extractor - HPLV

Record - penkkiporakoneet

Record - Penkkiporakone - Lattialla seisova (Raskas sarja) - 1270mm pylväs ja 16mm Istukka - DP58P

Record - talttaporakoneet

Record - Talttaporakone 25mm - Lattialla seisova Liukupöydällä - FM25

Record - konelehtisahat


Record - SS16V Konelehtisaha - 400mm - Säädettävä nopeus

Festoolin järjestelmäimurit tarjouksessa - tutustu eri malleihin

By JE-Nettiverstas 11 kuukautta sitten 6273 Katselukertaa Ei kommentteja

Festoolin järjestämäimureista löytyy oikea vaihtoehto jokaiselle työmaalle. Laajasta valikoimasta laadukkaat Festoolin -imurit sopivat niin kotiverstaalle, kuin ammattikäyttöön vaativillekkin työmaille. Järjestelmäimurien malleista löytyy kevyttä ja kompaktia mallia pieniin pölyn- ja purunpoistoihin ja isompaa mallia tehokkaaseen ja voimakkaaseen imurointiin, niiden vaatimilla luokituksilla. Kaikkilla järjestelmäimureilla voi imuroida vettä.

Back to top