Swipe to the left

Käyttäjäkokemus: Record Herald sorvi - Kompakti Premium luokan puusorvi

By JE - Nettiverstas 20 päivää sitten 562 Katselukertaa Ei kommentteja

Kysyimme A&O Design - Oskari Väreeltä mitä mieltä hän on ostamastaan Herald sorvista testattuaan sitä joitain kuukausia.

Mielestäni kyseinen sorvi on oiva valinta sorviksi jos vain hiemankin enemmän kuin satunnaisesti on tarkoitus sorvata. Tässä sorvissa saa rahoilleen vastinetta pitkäksi aikaa. Sorvilla onnistuu niin pienet kuin suuremmatkin sorvaukset vakaasti ja tarkasti. Sorvissa on useita ominaisuuksia joita yleisemmin tapaa vasta seuraavan kokoluokan sorveissa.

Puruimuri syklonilla - Edullisesti - Esittelyssä asiakkaamme inspiroiva purunpoistojärjestelmä

By Miikka Björninen 2 kuukautta sitten 1381 Katselukertaa Ei kommentteja

Asiakkaamme yhdisti Lagunan B|Flux 1 puruimurin ja Super Dust Deputyn erittäin toimivaksi purunpoistojärjestelmäksi

Järjestelmä erottaa suurimman osan purusta helposti tyhjennettävään ämpäriin

Syklonitoimiset esieroittimet ovat tulleet jäädäkseen. Niiden tehtävä on irroittaa puru imettävästä ilmasta, jolloin vain hienojakoisin pöly pääsee imuriin asti. Tämä pidentää imurin suodattimien elinikää ja vähentää hengitysilmaan joutuvaa hienojakoista pölyä. Esieroittimen säiliö on myös erittäin helppo tyhjentää.

Säästöä ja ekologisuutta kierrättämällä

Kuvissa näkyvä yhdistelmä on asiakkaamme itse rakentama. Syklonissa olevien yhteiden supistajat 150 -> 100 ja 125 -> 100 ovat perus IV-osia. Asiakkaan verstaalla on käytetty kalusteissa pääosin kierrätettyä tavaraa, joten samaa linjaa on pyritty käyttämään myös tässä:

 • Tynnyri on käytetty muovitynnyri, johon on tehty ikkuna helpompaa purutason seuraamista varten, sekä
 • puukansi jämälevystä, johon sykloni kiinnittyy pulteilla.
 • Peltiovi toimii tynnyrin alustana, johon
 • muovirattaat kiinnittyvät ja mahdollistavat helpon siirtämisen kokonaisen yksikkönä.

Esittelyssä Festoolin uutuudet - Katso videot!

By Miikka Björninen 3 kuukautta sitten 760 Katselukertaa Ei kommentteja


CT-VA-EsieroitinMW 1000

Työmaasta tulee oma verstaasi

Jos asiakas ei tule verstaaseen, verstas tulee asiakkaan luokse. Yksilöllisesti ja tehtävien töiden mukaan varusteltuna: mukana kuljetettava verstas vakuuttaa kätevyydellään. Sen kuljetus sekä kokoaminen ja purkaminen on uskomattoman helppoa. Vain muutamalla kädenliikkeellä teet kompaktista kuljetuspaketista tukevan työpisteen, jossa kaikki työkalut ovat hyvässä järjestyksessä ja käyttövalmiina. Aivan kuten omassa verstaassasi.

 • Helppo kuljetus portaissa suurien ja kestävien pyörien avulla
 • Työntöaisan kulmaa voidaan säätää, mikä helpottaa Basic -työpöydän lastaamista autoon ja autosta työmaalle.
 • Vaivaton kokoaminen ja purkaminen ja kompaktit mitat
 • Yksilöllisesti laajennettava työ- ja säilytystaso: siihen voi liittää helposti useampia monitoimipöytiä ja SYSTAINER-vetolaatikoita
 • Tukeva reikälevystä ja alumiiniprofiilista koostuva työpöytä tarjoaa monipuoliset kiinnitysmahdollisuudet
Esierotin tehostaa työskentelyäsi

Nyt suuret pölymäärät ja purut eivät tuota enää mitään ongelmia. Ne eivät pääse enää tukkimaan pääsuodatinta tai vähentämään imutehoa, koska Festoolin CT-järjestelmäimureihin sopiva esierotin poistaa jopa 95 % pölystä ennen järjestelmäimuria. Tämä keventää pääsuodattimen kuormitusta ja varmistaa koko työskentelyajan tasaisen tehokkaan imuvoiman.

 • Jatkuvasti suuri imuteho
 • Helppo ja siisti työstöjätteiden poisto
 • Vähentää pääsuodattimen kuormitusta
 • Vähentää pölypussin kuormitusta
 • Työskentele ilman turhia keskeytyksiä
 • Poistaa pölystä jopa 95 % (Riippuu imuroitavasta materiaalista. Mineraalisesta hienojakoisesta pölystä poistaa 80%)

 • Festool kärrypäivä 11.9. - Uutuuksia ja erikoistarjouksia

  By Miikka Björninen 4 kuukautta sitten 1871 Katselukertaa Ei kommentteja

  Järjestämme Festoolin kärrypäivän 11.9.2018

  Tutustu uutuuksiin paikan päällä ja kysy tarjoukset ennakkoon! Tarjoushinnat tulevat näkyviin 11.9.2018 myös verkkokauppaamme.

  Kärrypäivänä on luvassa hyviä tarjouksia ja Rovaniemen toimipisteellä esittelemme Festoolin koneita - sekä uusia että vanhoja malleja (kahvitarjoilulla tietenkin!). Tulevat tarjoushinnat ovat voimassa ainoastaan 11.9.2018, joten varmista omasi!

  Esittelyssä olevat uutuudet:

  Festool - MW 1000 - mukana kulkeva verstas

  Festool - CT - VA - 20 esierotin


  Festool MW 1000 - mukana kulkeva verstas ja Festool CL - esierotin.


  Ota meihin yhteyttä:

  tilaukset@je-nettiverstas

  010 5266891 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

  Festool akkukampanja 2018 - ilmainen akku 18V työkalun ostajalle!

  By Miikka Björninen 4 kuukautta sitten 1376 Katselukertaa Ei kommentteja

  Kompakti akku, voimakas akku
  ja nyt myös: ilmainen akku

  Siirry nyt 18 V:n järjestelmään, niin saat 5,2 Ah:n AIRSTREAM-akun ilmaiseksi! *


  Näin se käy päinsä:

  • Osta haluamasi tarjouskampanjaan kuuluva työkalu, joka kuuluu Festoolin 18 V:n järjestelmään.
  • Täytä osallistumislomake Festoolin kampanja sivuilla
  • Sen jälkeen Festool lähettää sinulle heidän Saksan tehtaaltaan akun ilmaiseksi.
  *) Kun ostat 18 V:n Basic/Compact/Plus/Plus-SCA- tai Set-version kampanja-aikana:
  01. elokuuta - 30. marraskuuta 2018

  Maahantuojan esittelypäivänä pidettiin 15.5. - Kiitos osallistujille!

  By Miikka Björninen 8 kuukautta sitten 1404 Katselukertaa Ei kommentteja

  Esittelypäivä pidettiin tiistaina 15.5. - kävijöitä riitti ja kelit suosivat.

  Kiitos kaikille kävijöille ja tilaajille!

  Teimme luokittelun puruimureille - Näet helposti imurien erot

  By Miikka Björninen 9 kuukautta sitten 1582 Katselukertaa Ei kommentteja

  Puruimureita on moneen lähtöön ja ominaisuuksien tutkiminen on työlästä. Teimme luokittelujärjestelmän, jolla näet jokaisen imurin vahvuudet ja heikkoudet yhdellä silmäyksellä. Luokittelu on tehty suuntaa-antavaksi, eikä se kata kunkin imurin kaikkia vahvuuksia. Tuotesivuilta pääset lukemaan yksityiskohtaisemmat tiedot kustakin imurista.

  V = Ilmavirta

  I = Imuteho

  S = Partikkelien suodatus

  M = Imurin liikuteltavuus


  Tästä taulukosta näet myydyimpien imureidemme oleellisimmat tiedot ja ominaisuudet.

  Opas purunpoistoon - Miten valitsen oikean imurin?

  By Miikka Björninen 9 kuukautta sitten 1627 Katselukertaa Ei kommentteja

  Purunpoiston merkitys terveydelle

  Kulutamme mielellämme satoja euroja uuteen työkaluun tai koneeseen, mutta jatkamme työskentelyä pölyn keskellä, koska tuntuu hölmöltä maksaa purunpoistosta, joka ei niin ilmiselvästi vaikuta työskentelyyn.

  Puupöly tukkii keuhkorakkulat

  Puupöly on todella hienojakoista, sen koko mitataan mikroneissa. Vaikka ihmisen hengityskoneisto on hienosti suunniteltu suodattamaan isommat partikkelit, ei mikään estä kaikista pienimpiä hiukkasia joutumasta keuhkoihimme. Nämä pienet partikkelit kerääntyvät pikkuhiljaa keuhkoihin, eikä niiden vaikutuksia välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Hienojakoinen pöly kerääntyy myös kaikille pinnoille, joten kun nostat maalipurkkia hyllyltä, voit vahingossa hengittää kuukauden annoksen pölyä kerralla, kun purkin päällä oleva pöly pelmahtaa ilmaan.

  Puupöly on tulipaloriski

  Puupöly on myöskin vakava tulipaloriski. 100 grammaa pölyä kuutiometrillä on riittävä muodostamaan leimahtavan sekoituksen. Tarvitset vain kipinän väärässä paikassa väärään aikaan ja olet kohta miettimässä uuden verstaan rakentamista, jos olet enää itse paikalla.

  Puupöly heikentää koneiden toimintaa ja nopeuttaa kulumista

  Kerääntyvä puru vaikuttaa myös koneiden toimintaan negatiivisesti. Koneiden osat eivät enää liiku pehmeästi kun mekanismit ovat täynnä puujätettä. Työskentelysi laatu kärsii merkittävästi mikäli verstas on sotkuinen.

  Oikea imuri oikeaan käyttöön

  Kunnon purunpoistojärjestelmä asennetaan heti pölyn syntysijoille, eli pölyä tuottavaan koneeseen kiiinni. Pienemmillä verstailla toimii hyvin jokin pienempi liikuteltava puruimuri, kun taas isommissa tiloissa on suositeltavaa miettiä kiinteämpää ratkaisua. Tehokkaan puruimurin voi kiinnittää esimerkiksi seinälle, ja tehdä siitä kiinteät putkivedot kullekkin koneelle. Puruimurin lisäksi on suositeltavaa käyttää ilmanpuhdistinta, joka poistaa ilmateitse leijuvaa pölyä ilman, että sitä tarvii kytkeä mihinkään koneeseen kiinni.

  Valitettavasti ei ole olemassa yksittäistä konetta, joka tekisi kaiken, mutta on olemassa hyviä yleispäteviä purunpoistoimureita. Puruimurit jaetaan kahteen yläkategoriaan, eli suuren volyymin-pienen paineen (HVLP) koneisiin ja korkean paineen-pienen volyymin (HPLV) koneisiin. Hyvänä vertailuna voisi sanoa, että HVLP imurit ovat kuin auto 5-vaihteella. Niillä pääsee lujaa, mutta eivät ne nopeasti kiihdy. Taas HPLV imurit toimivat pienillä välityksillä 0-100 tehokkaasti, mutteivät pääse sinne huippunopeuksiin. Samaa pätee myös imurien käyttöaikaan, HVLP imurit on tehty jatkuvaan käyttöön, kun taas HPLV imureita käytetään lähinnä silloin kun niille on tarvetta.

  Laguna P|Flux:3 Record Power CX2500

  Suuren volyymin-matalan paineen periaate (HVLP)

  Tämän periaatteen koneissa pöly ja lastut imetään propellin läpi koneen alla sijaitsevaan pussiin. Ilma puhalletaan alemman pussin yläpuolella olevan suodatinpussin läpi verstaan ilmaan. Tämän järjestelmän ongelma on se, ettei edullisempien mallien pussi suodata kaikista pienimpiä hiukkasia, jotka ovat juuri niitä terveydelle vaarallisimpia. Esimerkiksi Record Powerin mallistosta löytyy kyllä lisävarusteena pienhiukkassuodattimia myös tämän periaatteen koneille, mutta ne ovat arvokkaita.

  Suuren volyymin-matalan paineen koneet on tehty erityisesti suurta lastua tekeviä koneita, kuten oikotasohöyliä silmälläpitäen. Ne eivät optimaalisesti sovellu pientä pölyä tuottavien koneiden, kuten sahojen, tai hiomakoneiden kanssa käytettäväksi.


  Record - CamVac 90L 3000W Purunpoistoimuri 100mm Letkuliitännällä - Ei letkua Festool - CTM 36 E AC HD - Järjestelmäimuri (märkä-kuiva) - Kaupan päälle SYSTAINER SOVITIN - UUSI 2018 malli - 575296

  Korkean paineen-pienen volyymin periaate (HPLV)

  HPLV puruimurit liikuttavat vähemmän ilmaa, mutta huomattavasti suuremmalla paineella. Toimintaperiaate on samanlainen kuin kotitalouksien imureissa, mutta ne soveltuvat paremmin jatkuvaan käyttöön ja ovat jätekapasiteeltitaan huomattavasti suurempia kuin perus imurit. Ne pystyvät myös suodattamaan terveydelle haitalliset pienhiukkaset (0.5 mikroniin asti) ja soveltuvat hyvin pieniin tiloihin, joissa ilmanvaihtojärjestelmä liikuttaa sisäilmaa.

  Kanisterityyppinen imuri on erittäin helposti liikuteltavissa. Niissä on läpipuhaltava moottori, jonka ympärille on rakennettu vaihdettava suodatin. Suodattimen päällä on vielä paperinen pussi, jolloin saadaan aikaan kaksivaiheinen tehokas suodatus. Valmistajien välillä on isoja eroja, joten kannattaa ostopäätöstä tehdessä katsoa koneen teknisistä tiedoista kuinka pieniä hiukkasia imuri kykenee suodattamaan ja kuinka paljon ilmaa se liikuttaa.

  Yleensä puruimureissa on 100mm purunpoistoliitin, joten se menee suoraan kiinni puuntyöstökoneisiin. Supistimilla saat saman imurin kiinni myös 50 ja 32mm liitänällä oleviin sähkötyökaluihin. Supistaminen myös tehostaa imua merkittävästi.

  Joissakin HPLV koneissa on automaattinen käynnistys, joka on todella kätevä sähkötyökaluja käytettäessä. Imuri käynnistyy samaan aikaan sähkötyökalun kanssa ja kun työkalu on sammutettu, imuri sulkeutuu muutaman sekunnin kuluttua tyhjentäen letkut. Varmista että käyttämäsi koneen virta ei ylitä automaattisen käynnistimen kapasiteettia.

  Jos käytät puruimuria työtilan lattian imuroimiseen, ole varovainen ettei letku imeydy lattiaan kiinni, koska se voi poksauttaa purupussin rikki, tai vaurioittaa moottoria. Esimerkiksi Festool myy siivoussarjoja imureihinsa, jolloin niillä pystyy hoitamaan kaikenlaiset siivoustarpeet.

  Purun kerääminen

  Puujäte kerätään joko muoviseen pussiin, tai kiinteään rumpuun. Koska imu on niin tehokas, pussi vetäytyy itseensä, jolloin jonkinlainen tukirakenne pussin sisällä tulee tarpeeseen. Kun imuri kytketään pois päältä, laskeutuu jäte pussin pohjalle luoden tilaa. HPLV imuri pakkaa jätteen huomattavasti tiukempaan kuin HVLP imuri, joten samaan tilavuuteen voi mennä joissain tapauksissa jopa neljä kertaa enemmän jätettä.

  Monet sähkötyökalut keräävät pölyn omaan pussiinsa. Lähes poikkeuksetta nämä pussit eivät suodata hienojakoista pölyä, joten on suositeltavaa kytkeä nämäkin koneet erilliseen puruimuriin.

  Loppukaneetti - tärkeintä on käyttää edes jotain purunpoistoa

  Varmista, että hankit sellaisen purunpoistojärjestelmän, jota myös tulee käytettyä. Jos järjestelmän käyttö edellyttää esimerkiksi jatkuvaa virtajohdon irroittelua ja koneen uudelleen sijoittamista, jäisi ainakin itseltäni koko touhu tekemättä. Helppokäyttöisyys on suuri tekijä minkä tahansa koneen käyttämisessä, joten hanki sellainen järjestelmä, joka riittää tarpeisiisi myös tulevaisuudessa. Mitä enemmän koneita sinulla on järjestelmässä kiinni ja mitä pidempiä putkivedot ovat, sitä tehokkaamman purunpoistimen tarvitset.

  Festool Business Lease tuo yrityksille edullisen osamaksutavan Festool tuotteiden ostamiseen

  By JE - Nettiverstas 9 kuukautta sitten 1118 Katselukertaa Ei kommentteja

  Festool ja Siemens lanseerasivat uuden osamaksutavan Festool-tuotteiden edulliseen hankkimiseen. Leasingrahoitus tarjoaa tasaiset ja yllätyksettömät kuukausierät ja pienellä loppulunastussummalla voit lunastaa koneet omaksesi sopimuskauden lopussa.

  Lue lisää täältä

  Mitä ovat puuntyöstökoneiden vaatimukset koulukäytössä?

  By JE - Nettiverstas 1 vuotta sitten 1593 Katselukertaa Ei kommentteja

  Työstökoneiden hankinta koululle on yhteistyötä ja vuoropuhelua eri toimijoiden välillä - Suunnittelussa mennään turvallisuus, laatu ja tarkoituksenmukaisuus edellä

  Uuden puuntyöstökoneen hankinta on koululle tärkeä arvioinnin paikka. Rahoituksen hakeminen ja saaminen on oma työnsä ja silloin on tärkeää saada pallo kerralla maaliin, sillä uutta mahdollisuutta vaihtaa koneita ei heti ole näköpiirissä. Turvallisuus, laatu ja tarkoituksenmukaisuus ovat etusijalla. Tilojen koko ja tietysti määrärahan suuruus ovat taustalla määrittävät tekijät. Teknisen opettaja on tärkeässä, usein keskeisessä roolissa yhdessä rehtorin kanssa, sillä teknisen opettaja tuntee tekniset vaatimukset ja tilojen mahdollisuudet, rehtori taas tuntee talouspuolen ja hankintojen kokonaisuuden. Tässä astuu mukaan myös asiantunteva myyjä/maahantuoja, joka tuntee koneet ja osaa kuunnella koulun tarpeet ja tuntee määräykset.

  Vaatimukset opetuskäytössä käytettävien koneiden ominaisuuksista ja turvallisuudesta - Mitä tulee huomioida puuntyöstökoneita hankittaessa?

  Ala- ja yläkoulujen koneita käytetään pääasiassa raakamateriaalin alkukatkaisuun ja työstämiseen mitallistetuiksi aihioksi. Aihiot ovat kuitenkana harvoin kovin suuria. Lisäksi käytössä olevien tilojen koko on usein rajallinen. Siksi koneiden kokoon kannattaa kiinnittää huomiota. Suuremmat koneet eivät tietysti lähtökohtaisesti ole haitaksi, mutta samalla myös hinta, vaadittavat tilat, huolto ja jopa sähkön tarve kasvavat hyvin nopeasti, mikä on taas muista hankinnoista pois. Joskus samoissa tiloissa toimii myös esimerkiksi kansalaisopistojen puutyökursseja, joissa saattaa olla tarve suurempien levyjen käsittelyyn, mutta koulukäytössä harvoin tehdään paljoa leikkuulautaa suurempia tasohöyläyksiä. Vastaan tulee pelkästään käytettävissä olevat raaka-aineet; ei ole varaa antaa jokaisen oppilaan tehdä suuria liimalevyjä.

  Myös puusorveissa tulee pohdittavaksi juurikin se, että tullaanko koulun tiloja käyttämään myös muuhun kuin koulun teknisen työn opetukseen. Koulukäytössä harvoin tarvitaan kääntyvää karapylkkää, tai suurta kärkiväliä, tai edes portaatonta kierrosnopeuden säätöä. Sen sijaan tarvitaan varmatoiminen ja jämäkkä pikkusorvi, jossa asetukset ovat helppo laittaa (esim. siirtopylkän lukitus ja siirtäminen tulisi olla helppoa ja lukitus varmatoiminen).

  Pöytäsahan ominaisuudet muuttuvat hyvin paljon sen suhteen, kuka konetta käyttää ja mitä sillä leikataan. Esimerkiksi huonekaluteollisuudessa käytettävät tarkistuspyörösahat ovat koulukäyttöön aika suuria. Toki opettaja voi niillä paloitella helposti mm. suuret vanerilevyt, mutta oppilaalle ne ovat aika kömpelöitä ja liukupöytä voi aiheuttaa jopa työturvallisuusriskin, jos sitä ei osata/muisteta/jakseta lukita pieniä kappaleita sahattaessa.

  Koko vs. tarve vs. laatu vs. hinta

  Usein tärkeämpi kuin koneen absoluuttinen koko, on koneen riittävä koko ja hyvä laatu. Koneiden tulisi olla riittävän painavia (runsaasti rautaa -> tukevuutta -> tarkkuutta -> turvallisuutta), tarkasti koneistettuja ja erityisesti akseleiden, laakereiden laadusta ja suojauksesta on hyvä varmistua. Kurkkaamalla esimerkiksi sahapöydän sisälle voi saman näköisten peltikuorien alta paljastua aivan eri tasoiset koneet. Laadukkaan sahan moottorin rungossa on käytetty riittävästi terästä toleransseista säästämättä.

  Turvavälineet tulee tietysti olla riittävät ja vaatimusten mukaiset. Usein halutaan myös ylittää minimivaatimukset ja lisätä ylimääräisiä turvavarusteita.

  Mitä määräyksiä oppilaitokselle hankittavan puuntyöstökoneen tulee täyttää?

  • Koneiden tulee olla CE-hyväksyttyjä, merkintöjen tulee olla näkyvillä ja niistä tulee olla valmistajan vahvistama vaatimuksenmukaisuus todistus.
  • Koneissa tulee olla suomen/tai ruotsinkieliset varoitustarrat ja käyttöopasteet.
  • Koneista tulee olla suomen- ja /tai ruotsikieliset kokoonpano- käyttö- ja turvallisuusohjeet.
  • Koneissa täytyy olla merkittynä valmistaja, sarja- tai tyyppimerkintä sekä valmistusvuosi.
  • Koneiden terien, hihnapyörien, hihnojen ja akselienpäiden on oltava määräysten mukaan suojatut.
  • Koneissa on oltava pysäytyslaite (jolla ensisijainen asema käynnistyslaitteeseen nähden), alijännitelaukaisin (eli kone ei saa käynnistyä sähkön katkeamisen jälkeen itsestään) ja tarvittaessa hätäpysäytin. Lukittava pääkytkin ei ole pakollinen, mutta sitä käytetään yleisesti helpomman valvottavuuden vuoksi joko kone, tai tilakohtaisesti.
  • Puuntyöstökoneissa (oikohöylä, tasohöylä, oikotasohöylä, vannesaha ja pyörösaha) on oltava automaattinen jarru, joka pysäyttää liikkuvan terän riittävän nopeasti - EU-lainsäädäntö edellyttää pysähtymisajaksi max. 10sek.
  • Puuntyöstökoneissa (oikohöylä, oikotasohöylä, vannesaha ja pyörösaha) on oltava terän yläpuolinen suoja, joka on säädettävissä työstettävän kappaleen korkeuden mukaan.
  • Hydraulipuristimissa on oltava puristumiselta ja työkappaleen rikkoutumiselta suojaava suojaverkko.
  • Pylväs- ja penkkiporakoneissa on oltava istukansuojus. (Mikrokytkin ei pakollinen, mutta suositeltava.)
  • Puusorvissa on oltava lastunsuojus.
  • Laikkahiomakoneessa on oltava suojus, joka estää työskentelyn laikan ylösnousevalla osalla
  • Metallisorvissa on oltava koneen toimintaan kytketty istukansuojus sekä lastunsuojus ja lastukoukku
  • Kaarisaksissa on oltava sormisuoja sekä terän lukitus

  Back to top