ClickCease

Blog

Koronan vaikutukset toimitusaikoihin - COVID-19 tiedote

Koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä toimitusaikoihin kaikilla valmistajilla - Kuitenkin suurin osa tuotteista pystytään edelleen toimittamaan verkkosivuilla arvioidussa ajassa.

6 months ago

Joulu lähestyy - Tietoa kampanjoista ja toimitusajoista

Vuoden suurin perhejuhla saapuu pian - Näillä ohjeilla kovat paketit ajoissa perille

8 months ago

Ilmanpuhdistin parantaa verstaan työturvallisuutta - Video ja asiakkaan kokemus

Pölyinen verstas on kaikille puutöitä tehneille tuttu juttu - Verstaan ilma on täynnä terveydelle vaarallisia pienhiukkasia

Ilmanpuhdistimen tehtävä on kierrättää verstaan ilmaa ja pyydystää ilmassa leijuvat pienhiukkaset suodattimiin. Tällöin suurin osa pölystä päätyy suodattimiin, eikä keuhkoihisi.

Mikään ilmanpuhdistin ei poista leijuvaa pölyä täysin 100%, mutta vähentää sitä radikaalisti. Ilmanpuhdistin tarvii myös kaverikseen hyvin toimivan kohdepölypoiston - Tehokas puruimuri kytkettynä tiiviisti puuntyöstökoneisiin on aina tärkein ja tehokkain tapa vähentää puupölyn aiheuttamia vaaroja. Erityisesti vaarallisia puulaatuja työstettäessä kannattaa myös käyttää hengityssuojainta.

Konkreettinen esimerkki ilmanpuhdistimen toiminnasta

Yhteistyökumppanimme, Wim Pauwels Taiga Tools Oy:stä lähetti meille ennen/jälkeen kuvat Record Powerin ilmanpuhdistimen suodattimista. Kuten hyvin tunnettu fraasi kertoo, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:


Kuvassa olevat suodattimet ovat olleet käytössä noin vuoden ja ilmanpuhdistinta on käytetty päällä keskimäärin 1-2 kertaa viikossa.

Suora lainaus Työterveyslaitoksen sivuilta:

"Puuta ja puulevyjä työstettäessä ilmaan vapautuu pölyä, jonka hiukkaskoko vaihtelee laajasti mm. työstömenetelmästä, puulajista ja puun kosteudesta johtuen. Suurin osa puupölyhiukkasten massasta keskittyy yleensä yli 10 μm:n hiukkasiin, mutta pöly sisältää myös alle 5 µm:n hiukkasia, jotka pääsevät hengityselimissä keuhkojen perimmäisiin osiin saakka. Nanokoon hiukkasia ei puun työstössä juuri synny. Puupöly voi sisältää puhtaan puuaineksen lisäksi luonnollisia epäpuhtauksia, kuten runkopuun pinnalla olevat bakteerit ja homesienet sekä sahatavarassa esiintyvät home-, sinistäjä- ja lahottajasienet. Kemialliset lisäaineet voivat olla peräisin myös puunsuojakemikaaleista, liimoista ja pintakäsittelyaineista, kuten maaleista ja lakoista."

-Lähde: Työterveyslaitos - https://www.ttl.fi/kemikaalit-ja-tyo/puupoly/

Meillä on myynnissä kahta eri ilmanpuhdistinta

Kummankin ilmanpuhdistimen toimintaperiaate on täysin sama ja suodatuskyky on molemmissa 1 μm (mikrometri). Ilmanpuhdistimet suodattavat siis yli yhden mikrometrin kokoiset hiukkaset poistoilmasta. Kummastakin koneesta löytyy kaukosäädin ja ajastintoiminto, sekä kattokiinnitykset. Lagunatoolsin A|Flux:ssa on myös suodattimen puhdistustarpeen ilmaiseva mittari. Record Powerin AC400-ilmanpuhdistin on suunniteltu noin 110m3 tiloihin ja Lagunatoolsin A|Flux 12 noin 320m3 tiloihin.

Katso alta tekemämme video meillä myynnissä olevista ilmanpuhdistimista:

PS. Taiga Tools Oy valmistaa Suomessa innovatiivisia ja laadukkaita puuntyöstöä helpottavia välineitä. Valikoimasta löytyy mm. kätevä MFT jigi ja tarkkuussuorakulma esimerkiksi Festoolin ja Makitan kiskoille.

1 year ago

Record Powerilta uutuuksia Coronet-mallistoon - Premium-sorveja laatutietoiselle

Record Power on tunnettu laadukkaista sorveistaan - Nyt heiltä on saatavilla kaksi uutta sorvia suureen kokoluokkaan

Record Power on tehnyt yli 100 vuotta puuntyöstökoneita ja sorvit ovat olleet alusta asti heidän osaamisensa keskiössä. Coronet-mallistoon on siis upotettu paljon osaamista ja sorvit ovatkin ehdottomasti hintaluokkansa parhaimmistoa.

Yhteistä Coronet-malliston sorveille on liikuteltava ja kääntyvä karapylkkä, valmius johteiden ulkopuolella sorvaamiseen, täysin valurautainen rakenne ja portaaton elektroninen nopeudensäätö.

Sarjan pienin Herald-malli on ollut myynnissä jo pari vuotta ja kerännyt paljon kiitosta varmatoimisuudesta ja ominaisuuksista. Uudet Envoy ja Regent mallit on suunniteltu sorvaajalle, joka tarvitsee suurempaa kapasiteettia, erityisesti kulhosorvauksessa - Envoy ja Regent-malleilla voit sorvata jopa 1000mm halkaisijaltaan olevia kappaleita johteiden ulkopuolella.

Alla olevasta taulukosta löydät jokaisen sorvin tärkeimmät ominaisuudet vierekkäin vertailtuna:

Record Power
PÄÄOMINAISUUDETCoronet HeraldCoronet EnvoyCoronet Regent
Kääntyvä ja liukuva karapylkkä
Johteiden ulkopuolella sorvaus
Valurautainen peti
Integroitu jalustaX
Jatkettava peti
Indeksointi
Karan lukitus
Portaaton elektroninen nopeudensäätö
Liikuteltava magnettikiinnikkeinen ohjausyksikköX
Ilman työkaluja toimiva vastakärjen irroitus

X
LISÄVARUSTEET
Lisätuki kulhosorvaukseen johteiden ulkopuolella
JalustaIntegroituIntegroitu
Pedin jatke
Pöytätasoon kiinnitysXX
TEKNISET TIEDOT
Maksimi kulhon halkaisija (pedin päällä)355mm410mm460mm
Maksimi kulhon halkaisija (johteiden ulkopuolella)533mm1000mm1000mm
Kärkivälisorvaus / Lisäpedillä508 / 915 mm610 / 1017 mm610 / 1017mm
Karan pyörimisnopeus95 - 3890krm250 - 3800krm250 - 3800krm
Moottorin teho1 kW1.5 kW2 kW
Karan kierreM33 x 3.5M33 x 3.5M33 x 3.5
Kartio2 MT2 MT2 MT
Paino48 kg140 kg145 kg
1 year ago